
Ankara balgatta yer alan Konakbay , Çiğ Börek ve Mantının güzel örneğini sergiliyor. Eskişehirli ve tatarlı bir ailenin işlettiği mekanda Çiğ Börek gerçekten çok lezzetli. Çıtır olması ve bol malzemeli olması beğenimizi kazandı.
Çiğ Börek Hakkında
1500 yıllık tarihi olan ve Orta Asya'dan göç eden atalarımızdan miras kalan Çiğ Börek özellikle Tatar Türkleri tarafından günümüze gelmiş Türk mutfağında yer etmiştir. Kıyma , soğan ve baharatların hamurun içerisine koyularak kızgın yağda pişirilmesinden oluşur.Konakbay
Mekan sadece çiğ börek ve mantı çıkarıyor. Uzman oldukları 2
ürüne yoğunlaşıp sadece onları sunuyor olmasını ben taktir ettim. Sırf
birilerini mutlu etmek adına başka ürünler sunmaya gerek yok.Ben
siparişimi 3 adet çiğ börek şeklinde verdim. İçeceğin de
dahil olduğu bu menü 19 tl tuttu.
Sundukları Çiğ Börek bol içli , boyut olarak doyurucu ve çıtırlığı yerindeydi. Eskişehir'de de Çiğ Börek yemiş birisi olarak Konakbay'ın Çiğ Börek dalında gayet tatmin edici buldum. Öneriyorum.
Mekan çok şirin ve aile işletmesi.Uğrayıp bu lezzetleri tadabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Konakbay Çibörek İletişim
Adres: Nasuh Akar Mahallesi, Süleyman Hacı Abdullahoğlu Caddesi, No 43, Çankaya, Ankara
Telefon: 0312 220 18 37
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder